Eyi patlıcan kebabının şartları

Eyi patlıcan kebabının şartları.

patlıcan kebap (1)Etin eyisi,patlıcanın eyisi,meşe kömürü ile kuvvetli ates ve eyi usta.
Et koyun eti ve döşten olacak.Zırhta çekilecek.Etin tuzu zırhta çekilirken attır.Başka baharat koyma.Ayrıca kuyruk ta konmaz.
Patlıcan,tercihen Birecik.Birecik patlıcanı bulamazsan,çapı 4 ila 5 cm arası uzun patlıcan,tohumsuz ve yumuşak olmalı.En başı ve yuvarlak g..ü kes at.Et pahalı patlıcan ucuz.Eti heder etme.Patlıcan kesim aralığı 5 cm ,hepsi eşit ve paralel.Şişe saplarken aynı çaptaki patlıcanları aynı şişe sapla.
kebap 2 (3)Şiş dört köşe ve kalın olacak,çünkü patlıcan yumuşadığında döner. Şişi al birinci patlıcanı sapla,elini azıcık suya batır,kıymayı cevizden büyük al tepeden geçir,yandan sarma haa,dökülür.Kıyma 3 cm uzunluğunda patlıcan çapından bir iki milim az.
Şişe en az 4 patlıcan 3 et gelsin.Malgala sığmaz deme git büyük mangal al o zaman.
Bu arada mangal ölçüsü en 45 cm,derinlik 8 santim boyu serbest,istersen 1 metre yaptır.
Ateş,meşe kömürü parmak kalınlığı kalınlığı gibi.Alevi,cilosu geçsin,saksı (küçük kürek )ile dağıt,düzle,acı saksının g.tü İle vur düzlensin.Enginli yüksekli olmasın..Kebabı koymadan yelle ki külü uçsun,kebaba yapışmasın.Biberi domatesi at evvel hem de o zamana kadar ateşin öfkesi geçsin.

21694501881_9600f292c0_oDomatesi sadece kabuk tarafından tek tarafını pişir,çok işerse salça gibi olur.Biberi iki taraflı pişir..
Pişenleri bir yuvarlak tepsiye sıralı diz.Ortasını azıcık boş bırak,oraya domates ,üstüne biberi çek.Ağzını kapat 5 dakika terlesin,dinlensin.
Dürümü kübban ekmeği ikiye aç veya açık ekmekle yap.Önce patlıcanı soy,yatır. Tuz atacaksan patlıcanın üstüne at,etin üstüne tuz atılmaz.
Gözelce dürüm et,dirseğinden akıta akıta ye .Afiyet olsun.
Yanında ayran iç amma az,az iç.Çok içme,tıkanır bu misgilim kebabı yiyemezsin yoksa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir