Artan ekmeği buzdolabında sakla. Çıkart, doğra, tavada bir çevir, ısınsın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, kavrulmuş kıyma koy. Kıyma kavrulduktan sonra, az kırmızı az da karabiber koydun, bir öğün yemek hazır.
Bulguru simidi evinizde koyacak yer serinse çok alın, yoksa az az alın .Bulgur simit sıcakta çabuk hımsır. Yemekte sanki daha önceden yapılmış da kalmış gibi tad çalar.
Ev ekmeğinin kenarlarını sulayın, ortasını sulamayın su ortasına yürür.
Yağlı köfte her mevsimde yapılır amma yaz domatesiyle lezzetlenir.
İki çeşit çağla aşı var. Biri Gaziantep’te yapılan yoğurtlu çağla aşı, ikincisi batıda yapılan “Çağla Meftunesi”.İkisinin de yanında bulgur pilav eyi olur. Bir de taze biber.
Kışın sovanlı lahmacunu çektirirken bir kilo ete 200 gram ceviz içi, bir çay bardağı nar ekşisi ve bir ayva koyun. Gevrek olur, sovanın sasısını alır.
Süzek yapması çatalla, kaşıkla yenmez, avuç içini hilal yapıp yarım ay şeklinde ısırılarak yenir.
Yaprak sarması piştikten sonra suyunu süzün, üstüne sadeyağ çeerdın. Yüzü ışıldasın.
Yaz lahmacununa sarımsak koymayın ağır olur. İçine söörme, yanına ayran yeter.
Etin malhıdanın, kellenin kefini iyi alın. Yoksa bütün emeğiniz malzemeniz boşa gider.
Lahmacunu dörde katlayıp yemeyin, normal dürüm edin. İçine varsa bes söörme koyun. Dışarılılar gibi içine maydanoz, soğan filan koymayın, gülerler.
Yemeğin pişip pişmediği köpüğünden belli olur. Yüzünde hala köpük varsa yemek hamdır, ekşi çalar.
Sabah kahvaltısında simidaşı yiyin.
Köfteleri, özellikle çiğköfteyi eli kılsız ve soğuk birine yoğutturun. Kimi adamın eli yaradılıştan sıcak olur, köfteyi yoğururken isıtır, içindeki soğan sasır, hımsımış çalar.
Mevsiminde dolma harcının içine eşki meyhoş yenidünyayı ince ince doğrayıp öyle yapın. Başkaca ekşi ilave etmenize lüzüm yok.