Kilis Kebabı

198
Patlıcanları soyup verev verev kesin. Şimdi jülyen diyorlar, bakmayın doğrusu verev. Az yağlı koyun etini zırkda çektirin. Çektirirken içine tuzunu attırın. 2 patlıcan, 1 kıymayı resimdeki gibi şişe saplayıp çok hafif ateşte yüzü hafif kızaracak, kıymalar da dağılmayacak şekle gelinceye kadar pişirin ve şişten bir kazana tek tek çekin. Çekerken patlıcandan tutup çekin. Kıymadan çekmeyin, dağılır.
İşin birinci kısmı tamam. İster bu şekilde bir kaba koy buzluğa atın, ister az soğuduktan sonra yemeği yapmaya devam edin.

 

Kazana 1 kaşık sade yağ veya iyisinden zeytinyağı koyun, altını yakın, kızsın. Kızınca üstüne bir ince doğranmış bir soğan atın, hafif rengi dönerken doğranmış biberleri ilave edin. Biberleri bit bit doğramayın ki yemeğin içinde görünsün, kaşığa çatala gelsin. Az domates salçası koyun. 2 bardak sıcak su koyun. Köpüğü gidene kadar ağzını örtün, pişşin.
Daha önceden tavlanmış (yarı pişmiş) patlıcanla eti de üstüne atın. 2 domatesin kabuğunu soyup iri iri doğrayın. Tuzunu atın. Tık mık edince altını kapatın. Çok pişirmeyin, bu kazan yemeği değil. Çok kaynatırsanız dağılır, em gibi olur. 1 fincan nar ekşisi koyun, yarım limon sıkın, altını kapatın.

Yanında sade pirinç pilavı eyi olur.

 

Resim: Yusuf Durakoğlugil
Resim: Yusuf Durakoğlugil

Kilis Kebabı” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir