Antep Pendiri

Test ederken ağzınızda tereyağ tadını hissetmeli ve ısırırken “cıııyk” diye bir ses duymalısınız.O zaman pendir eyi pendirdir.

Antep Peyniri çıktı.Gaziantep ve yöresinde üretilen, genelde koyun veya keçi sütünden yapılan bir peynir türüdür. Koyun ve keçi sütünün bol bulunduğu ilk bahar aylarında genel olarak üretilir. Tuzsuz olarak satılan peynir alındıktan sonra salamura yapılarak yıl boyunca tüketilir.
Tuzsuz olarak Gaziantep yöresindeki tatlı ve yemeklerde kullanılan antep peyniri; Gaziantep yöresinde kahvaltılarda bolca tüketilir. Kahvaltıda tuzlu salamura yapılmış peynirler tercih edilir. Salamura Gaziantep’in sıcak havasına dayanması için bol tuzla yapılır. Salamura peynir tuz oranının düşmesi ve yumuşaması için dilimlendikden sonra sıcak suda birkaç dakika bekletilir.
Peynirin üretim dönemine göre yağ oranı değişmektedir. En çok kabul gören en yağlı peynirlerdir. Yağlı peynirler genelde yaza doğru daha çok bulunur. Tuzsuz peynirin çiğneme esnasında ağızda bıraktığı tad ve çıkardığı ses peynirin kalitesini belirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir